Šiandien daugelyje prekybos centrų ir techninės įrangos parduotuvių turime platų įvairių virtuvės įrankių asortimentą, mentelė nėra išimtis. Kiekvienas pirkėjas pats pasirenka, kuri mentelė jam labiausiai tinka: metalinė, medinė, plastikinė ar silikoninė.
Tačiau ne visi kulinarijos mėgėjai žino, kas tiksliai išskiria paskutinį mentelių tipą iš visų kitų. Iš tikrųjų šis produktas turi pagrindinį tikslą, apie kurį žino nedaugelis žmonių. Apie jį kalbėsime šiandien.
Silikoninė mentelė: privalumai ir pagrindinis tikslas
Silikoninė mentelė turi specialų tikslą, bet tai nepadaro jos mažiau universalia. Priešingai, šis virtuvės įrankis turi daug privalumų, palyginti su kitomis medžiagomis.
Silikoninės mentelės yra patvaresnės nei medinės. Laikui bėgant medis nusidėvi. Bet tai tikrai nenutiks naudojant silikoną.
Metalinės mentelės gali pažeisti tefloninę dangą ant keptuvių, o silikoninės mentelės – ne.
Naudojant silikoninę mentelę, ingredientus patogu sumaišyti, ruošiant įvairius patiekalus. Verta pirmenybę teikti būtent šiai medžiagai, jei svarbu, kad masė išliktų puri.
Pagrindinis silikoninių mentelių privalumas
Priežastis, kodėl dauguma profesionalių virėjų naudoja šį prietaisą, yra praktiškumas. Įvairūs produktai išlieka ant išlenkto stiklainio paviršiaus, juos gana sunku pašalinti mentele iš medžio, plastiko ar metalo. Silikoninė mentelė dėl medžiagos lankstumo sugeba pašalinti visus maisto likučius nuo bet kokio indo sienelių.
Taigi, ruošdami maistą ir naudodami mentelę iš silikono, jūs išmesite mažiau maisto. Tai naudinga tiek aplinkai, tiek jūsų piniginei.