Mano vaikai niekada neturėjo problemų su maistu. Jie sočiai pietauja, mielai bėga vakarieniauti ir visada su savimi pasiima užkandžių. Deja, pusryčius valgo retai. Aš pati dažnai ryte lieku alkana. Vienintelis dalykas, kuris teikia džiaugsmo, yra picos skonio sumuštiniai su arbata. Juos visa šeima valgo itin noriai.
Daugelis pasakys, kad šį patiekalą vadinti pica yra šventvagystė. Nesutinku su jumis. Galų gale šių karštų sumuštinių įdaras panašus į naminės picos, tad asociacijos kyla nevalingai. O vaikams pavadinimas „ picos sumuštiniai “ patinka daug labiau, nei tiesiog sumuštiniai pusryčiams.
Jums reikės:
- Batono 150 g
- Pomidoro 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Virtos dešros 100 g
- Krapų 20 g
- Kietojo sūrio 100 g
- Majonezo 2 šaukštų
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite pomidorus ir dešrą mažais kubeliais. Taip pat iš paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite ją kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite žalumynus. Viską sumaišykite.
Pasūdykite mišinį, įmaišykite majonezą. Pastarąjį galite pakeisti grietine. Jei batonas nepjaustytas, atpjaukite 8 riekes. Batoną išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant kiekvienos riekės uždėkite įdaro. Kepkite picos skonio sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10-15 minučių. Šis užkandis skaniausias yra karštas.