Naminių paukščių mėsa ant mūsų stalų yra gana retas atvejis. Galų gale, daugelis iš mūsų dažniausiai perka tokią mėsą parduotuvėje.
Bet mes visi žinome, kad paukščiai daugiausia maitinami ne grūdais, kaip tai daro mūsų močiutės, bet mišriais pašarais.
Kai kuriose pramonės šakose paukštis taip pat yra pumpuojamas antibiotikais kaip prevencinė priemonė nuo visų rūšių ligų.
Ir iš pirmo žvilgsnio nustatyti, kokio tipo vištieną nusipirkti ir atsirinkti yra gana sudėtinga.
Tačiau, norėdami apsaugoti save, galite naudoti kelis metodus, kurie padės išvalyti vištienos mėsą nuo kenksmingų medžiagų.
Pirmasis metodas.
Rekomenduojama paukštį virti dalimis. Kenksmingos medžiagos kaupiasi inkstuose, kepenyse, uodegoje ir odoje. Todėl šios vištienos dalis geriau nevartoti.
Antrasis metodas.
Prieš ruošiant maistą, geriausia pamirkyti paukštį ypatingame tirpale. Norėdami tai padaryti, paimkite litrą gryno vandens, porą šaukštų druskos ir pusę citrinos sulčių.
Vištienos mėsa turėtų būti mirkoma maždaug pusantros valandos. Po to tirpalas turi būti nusausintas. Geriausiam rezultatui pakartokite procedūrą. Mineralinis vanduo gali būti naudojamas tirpalui. Tai ne tik išvalys paukštieną, bet ji pataps minkštesnė.