Mes turime puikų, ypač skanaus garnyro iš bulvių receptą. Įsimylėsite puikias bulvių lazdeles su svogūno laiškais. Paprastos bulvytės neturės jokių šansų!
Jums reikės:
- 1 didesnės bulvės
- Druskos ir pipirų
- 3 g sausų mielių
- 1 kiaušinio
- 180 ml pieno
- 300 g sijotų miltų
- Svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Bulvę nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.
Leiskite bulvių griežinėliams virti 20 minučių garuose. Taip pat galite virti klasikiniu būdu vandenyje, tačiau reikia pasirūpinti, kad bulvė nepervirtų.
Iš išvirtų bulvės griežinėlių padarykite košę.
Įberkite prieskonius, kiaušinį, druską ir mieles.
Į mišinį įpilkite pieno.
Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite, kad susidarytų vienalytė masė.
Uždenkite ir palikite pakilti maždaug 1 valandą.
Taip atrodo pakilusi tešla.
Įmaišykite susmulkintus svogūnų laiškus.
Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį, nukirpkite galiuką ir formuokite lazdeles tiesiai į verdantį aliejų.
Tešlą galite atskirti žirklėmis arba pagaliukais.
Bulvių lazdeles kepkite iki rudai auksinės spalvos, leiskite joms nuvarvėti ir patiekite.
Skanaus!