Tai atrodo kaip prabangus konditerijos gaminys – skonis lyg ledų, o yra gaminamas iš įprastų ingredientų. Paruoškite šį skanų kreminį desertą pagal „YouTube“ kanalo receptą ir nesigailėsite!
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 100 g maltų graikinių riešutų
- 40 g paprastų miltų (2 šaukštų)
- 100 g cukraus
Kremui:
- 350 ml pieno
- 4 kiaušinių trynių
- 80 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 100 g sviesto
- 120 g baltojo šokolado
- 250 g plaktos grietinėlės (33–35% riebumo)
Glajui:
- 70 g baltojo šokolado
- 30 g plaktos grietinėlės
- 40 g sviesto
Gaminimo eiga:
Pirmiausia sumalkite riešutus, o tada su jais sumaišykite miltus.
Baltymus atskirkite nuo trynių, į baltymus įberkite druskos ir plakite, kol masė taps puri. Po truputį įberkite cukrų.
Atsargiai sumaišykite baltymų masę su riešutais ir miltais, kad gautumėte purią tešlą.
20 x 20 cm formą išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite aliejumi ir tolygiai paskirstykite graikinių riešutų tešlą.
Kepkite 20 minučių iki 170 ° C įkaitintoje orkaitėje.
Kol biskvitas kepa, paruoškite kremą.
Į puodą supilkite pieną, trynius išplakite šluotele su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
Suberkite kukurūzų krakmolą, kruopščiai sumaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Į šį mišinį įmaišykite vieną samtelį šilto pieno, tada nuolat maišydami supilkite masę į visą puode esantį pieną.
Kai kremas sutirštės, nukelkite nuo ugnies, kad jis nepridegtų.
Į kremą įdėkite minkštą sviestą, baltąjį šokoladą, išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele.
Leiskite atvėsti.
Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir patikrinkite dantų krapštuku, ar gerai iškepęs.
Atskirkite formos kraštus ir įdėkite acetato juostelę tarp biskvito ir kepimo formos krašto. Galite patepti aliejumi.
Gerai išplakite grietinėlę ir įmaišykite į atvėsusį kremą, tada gautą masę tolygiai paskirstykite ant biskvito.
Galiausiai, paruoškite glajų iš balto šokolado, plaktos grietinėlės ir sviesto, kuriuos ištirpinkite vandens vonelėje.
Tolygiai jį paskirstykite ant viso deserto ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.
Nuimkite formą, specialią juostą, pabarstykite riešutais, supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!