Šis paprastas, kokosu kvepiantis desertas gali būti gaminamas reguliariai, ne tik šventėms!
Jums reikės:
- 200g cukraus pudros
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų medaus
- 1 šaukšto aliejaus
- 200 ml pieno
- 300 g paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
Glaistui:
- 250g cukraus pudros
- 50g kakavos
- 5-6 šaukštų pieno
- 250 g sviesto (margarino)
- 250 g kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Tešla:
Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki putų konsistencijos.
Į mišinį lėtai įpilkite skystus ingredientus – aliejų, medų ir pieną.
Galiausiai suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
Supilkite mišinį į riebalais pateptą skardą.
Kepkite biskvitą 160 ° C temperatūroje apie 20 minučių.
Kadangi kiekviena orkaitė kepa skirtingai, patikrinkite naudojant dantų krapštuką, ar tikrai iškepė.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustyti kubeliais.
Glaistas:
Cukraus pudrą, kakavą ir pieną sumaišykite ir virkite viską kartu.
Tada į glajų įdėkite sviesto.
Dabar pasiruoškite du indus, kuriuose mirkysite biskvito kubelius.
Į vieną dubenį supilkite pasigamintą glajų, į kitą – kokosų drožles.
Pirmiausia pamirkykite kubelius glajuje ir galiausiai apibarstykite kokosų drožlėmis.
Skanaus!