Avokadas yra populiariausias produktas tarp žmonių, kurie rūpinasi savo mityba. Ne kartą kalbėjome apie šių vaisių naudingąsias savybes ir pasidalijome su jumis originaliais receptais. Avokadus daugelis dažniausiai paverčia užtepėlėmis, ir šiandien pasidalinsime net 3 receptais!
Universalus patiekalas, naudojamas tiesiog tepant ant duonos ir kaip tirštas padažas traškučiams, daržovėms, paukštienai pagardinti. Kaip išsirinkti tinkamus avokadus, koks yra geriausias būdas jį gaminti ir patiekti – visa tai sužinosite mūsų straipsnyje.
Avokadų užtepėlės gaminimo subtilybės
Kokį vaisių pasirinkti?
Atkreipkite dėmesį į vaisiaus spalvą: prinokęs avokadas turi būti tamsiai žalias (beveik rudas). Prieš pirkdami patikrinkite vaisiaus tvirtumą. Jei spustelėjus pirštu atsirado įdubimas, kuris greitai pranyko, galite pirkti tokį avokadą.
Su kuo derinti avokadus?
Avokadų užtepėlės yra randamos meksikietiškoje virtuvėje, todėl šio patiekalo skonis dažnai būna gana aštrus. Avokadas gerai dera su laimo ir citrinos sultimis, svogūnais, kalendra, čili pipirais, sojos padažu, riešutais ir daržovėmis. Tačiau tikrai galite sugalvoti savo avokadų užtepėlės variantą, kuris jus nudžiugins savo skoniu.
Avokadų užtepėlė: kaip geriausia patiekti?
Tortilijos, skrudintos duonos riekelės ar traškučiai idealiai tinka su avokadų užtepėle. Taip pat patiekalas gali būti patiekiamas kartu su spagečiais, morkomis, salierais ir kitomis šviežiomis daržovėmis.
3 avokadų užtepėlės jūsų stalui
Gvakamolė
Jums reikės:
- 1 prinokusio avokado
- 2 česnako skiltelių
- 0,5 laimo arba citrinos
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- čili pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Perpjaukite avokadą per pusę, pašalinkite kauliuką, o minkštimą sudėkite į dubenėlį. Susmulkinkite minkštimą maišytuvu arba šakute. Išspauskite laimo ar citrinų sultis ir česnaką.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, tada plakite viską iki vientisos masės.
Avokadų ir riešutų užtepėlė
Jums reikės:
- 1 prinokusio avokado
- 1 saujos graikinių riešutų
- 0,25 šaukštelio alyvuogių aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Perpjaukite avokadą per pusę ir išimkite kauliuką, minkštimą sudėkite į dubenį. Susmulkinkite minkštimą maišytuvu arba šakute. Įpilkite citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus.
Susmulkinkite graikinius riešutus ir suberkite juos šalia avokado minkštimo. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Avokadų ir varškės užtepėlė
Jums reikės:
- 2 mažų prinokusių avokadų
- 5 kietai virtų kiaušinių
- 200 g varškės
- 1 marinuoto agurko
- 3 česnako skiltelių
- 1 svogūno
- 0,5 citrinos
- druskos pagal skonį
- alyvuogių pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Perpjaukite avokadus per pusę, išimkite kauliukus, o minkštimą sudėkite į dubenėlį. Dubenyje susmulkinkite minkštimą maišytuvu arba šakute. Kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite juos kartu su varške ir avokadu.
išmaišykite mišinį ir supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis. Smulkiai supjaustykite agurką, svogūną, česnaką ir alyvuoges. Viską suberkite į dubenį ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Dar kartą išmaišykite.
Tai tik 3 paprasti avokadų užtepėlių receptai, kuriuos galite patobulinti pagal savo skonį. Avokadai yra puikūs, nes jie derinami su daugeliu produktų ir patiekalai tampa daug skanesni ir maistingesni. Paruoštos užtepėlės nėra skirtos ilgalaikiam laikymui, tačiau hermetiškai uždarytoje dėžutėje, laikomoje šaldytuve, užtepėlė galės išstovėti kelias dienas.