Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Slyvos, grietinė ir graikiniai riešutai- nuostabus desertas

Daugelis žmonių žino šį skanų receptą. Bet esu tikras, kad tie, kurie jo nežino, jums patiks ir jūs taip pat padarysite nedidelį siurprizą savo svečiams.

Taigi, slyvoms, einu į artimiausią prekybos centrą ir nusiperku 300 g pakuotę.

Nevartokite didžiausio ir ryškiausio. Tokie džiovinti vaisiai tikriausiai yra apdorojami cheminėmis medžiagomis, kad jie blizgėtų, būtų minkšti ir ilgiau laikytus.

Geros slyvos – atšiaurios, juodos su matiniu atspalviu ir sėkloms. Bet dabar, deja, po pietų tokių vaisių nerasite.

Todėl kuo paprastesnė išvaizda – tuo geriau. Bet su mūsų receptų geriau naudoti slyvas be kaulų.

Sudėtis:

  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Riešutai – 200 g
  • Grietinė – 350 ml
  • Cukraus pudra – 150 g
  • Želatina – 2 šaukštai.

Paruošimas:

1. Nuplaukite slyvas. Apipjaustykite riešutus ir slyvas.

2. Ištirpinkite želatiną.

3. Sumaišykite grietinę su cukraus milteliais, į grietinę pridėkite želatiną ir gerai išmaišykite.

4. Sumaišykite slyvas su grietinę ir gerai išmaišykite.

5. Supilkite grietinės mišinį į stiklines ir šaldykite 2 valandas.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---