Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Nepaprastai skanūs varškėtukai, pagal šį receptą ruošiu juos jau 40 metų

Varškėtukai yra toks paprastas, prieinamas ir sotus patiekalas, tačiau kažkodėl jį pamirštame. Ir tik netikėtai pastebėję receptą – prisimename. Galite jų paragauti kavinėje, tačiau juk daug skaniau išsikepti juos namuose.

varškėtukai

Todėl, kai vienoje reklamoje pamačiau varškėtukus, nedelsiant prisiminiau savo legendinį receptą.

VARŠKĖTUKAI, KEPTI KEPTUVĖJE

Jums reikės:

  • 400 g varškės
  • 1-2 šaukštų cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 2-4 šaukštų miltų
  • druskos, vanilino ir cinamono pagal skonį
  • 3 šaukštų augalinio aliejaus kepimui

Gaminimas:

Pirmiausia sudėkite varškę į patogų indą, įberkite druskos ir cukraus, tada sutrinkite. Galite naudotis šakute. Tai yra greitas, efektyvus metodas, nereikalaujantis papildomos įrangos.

varškėtukai

Į varškę įmuškite kiaušinį ir palaipsniui suberkite miltus. Minkykite ir maišykite šakute, kol gausite vienalytę masę.

Masę susukite į volelį. Patys pasirinkite norimą storį, priklausomai nuo to, kokio dydžio bus varškėtukai. Tešlos minkyti nebūtina, pakanka tik suformuoti.

Supjaustykite volelį lygiomis dalimis, tai bus varškėtukai. Kad tešlos gabalėliai nepriliptų prie peilio ašmenų, pamirkykite jį miltuose. Dabar varškėtukus galite suapvalinti, kad jų forma būtų šiek tiek dailesnė.

varškėtukai

Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite varškėtukus. Kad nenusidegintumėte, naudokitės mentele. Ugnis neturi būti per didelė, nes kitaip šis skanus patiekalas gali sudegti.

Jūs taip pat neturėtumėte kepti per ilgai. Pakanka įsitikinti, kad viena pusė yra parudavusi, tada apverskite ir kepkite, kol paruduos kita pusė.

varškėtukai

Varškėtukai iškepę, jei norite popierinio rankšluosčio pagalba galite nusausinti riebalų perteklių. Išdėliokite juos lėkštėse ir patiekite.

Galite atsisakyti cinamono ir vanilės, jei nemėgstate tokių derinių. Norėdami pasiekti geriausią konsistenciją, taip pat galite keisti miltų, cukraus ir druskos kiekį. Patiekite varškėtukus su grietine, uogiene ar medumi.

Jei kilo neaiškumų pažiūrėkite vaizdo įrašą, jame yra parodyta visa gaminimo eiga.

Norint paruošti šį gardų patiekalą, jums užteks penkiolikos minučių. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---