Šaldytuvas, mikrobangų krosnelė ir kita buitinė technika yra naudojami kasdien. Net maži vaikai moka jais naudotis. Ir vis dėlto, prietaisai dažnai sugenda anksčiau, nei turėtų. Ir viskas dėl to, kad nesilaikome banalių taisyklių.
Nedaugelis žmonių perskaito naudojimo instrukcijas ir patarimus, todėl padaro daugybę klaidų. Mes surinkome paprasčiausius ir efektyviausius patarimus, kurie padės prailginti jūsų buitinės technikos tarnavimo laiką.
Šaldytuvas
Tinkamas šaldytuvo naudojimas prasideda nuo transportavimo. Jis turi būti gabenamas tik vertikaliai. To nepadarius, iš kompresoriaus gali nutekėti alyva ir apgadinti visą sistemą. Todėl, jei nesate tikri, ar pardavėjai laikėsi taisyklių, prieš įjungdami į tinklą, geriau leiskite jam keletą valandų pastovėti.
Niekada nedėkite karšto maisto į šaldytuvą, visada leiskite jam pirmiausia atvėsti. Šiuolaikinių modelių, laimei, nereikia reguliariai atitirpinti, tačiau tai nereiškia, kad jų nereikia plauti. Taip pat nepamirškite periodiškai nusiurbti šaldytuvo galinės pusės.
Mikrobangų krosnelė
Pirma, niekada nieko nedėkite ant mikrobangų krosnelės. Jei nėra pasirinkimo galimybių, pabandykite palikti angas neuždengtas. Niekada nekaitinkite jame daugiau maisto, nei nurodyta instrukcijoje. Niekada nekaitinkite maisto ilgiau nei būtina. Gudrybė, kuri palengvins gyvenimą: jei reikia sušildyti ką nors mažo, įdėkite šalia stiklinę vandens. Dalį bangų surinks vanduo.
Taip pat akivaizdu: visada šildykite maistą specialioje talpoje ir nepamirškite reguliariai valyti prietaiso.
Skalbimo mašina
Nedėkite ant jos nieko sunkaus ir nesėskite patys. Visada naudokite skalbimo miltelius, skirtus mašinai. Jie putoja mažiau, o tai reiškia, kad yra mažesnė rizika sugadinti įrangą. Be to, kad būgnas nebūtų pažeistas, visada iškraustykite mašiną, kai tik baigsite skalbti.
Po kiekvieno plovimo nuvalykite mašinos viduje esančias gumines dalis. Taip pat svarbu išvalyti miltelių skyrių ir jį išdžiovinti. Jei skalbimo mašina neturi savaiminio išsivalymo funkcijos, tai bent kartą per mėnesį turite tai padaryti patys. Norėdami išvalyti mašiną, įjunkite ją tuščią su karščiausiu vandeniu. O vietoj miltelių galite įpilti citrinos sulčių ar acto.
Indaplovė
Prieš dedant indus į indaplovę, būtina juos išvalyti nuo maisto likučių! Taip pat svarbu indus teisingai sudėti – tik aukštyn kojomis. Ir jūs turite įsitikinti, kad indai nesiliečia vienas su kitu ir neužstoja vandens purškimo.
Stalo įrankiai yra sunkiausia dalis, nes jie gali nukristi ir užblokuoti judančias dalis. Nepamirškite, kad galite naudoti tik specialiai jūsų indaplovei skirtus produktus.
Skrudintuvas
Skrudintuvas yra gana pavojingas daiktas, galintis sukelti gaisrą. Todėl jį reikia laikyti atokiau nuo degių daiktų ir drėgmės. Nepamirškite, kad jame galite skrudinti tik duoną ar batoną, negalima ten dėti pyragų ar kitų saldumynų. Ir jei jūs dažnai naudojate skrudintuvą, tada bent kartą per savaitę iš jo turi būti išvalyti trupinių likučiai.
Jei buitinė technika tarnauja neilgai, tada daugeliu atvejų problema yra ne joje, o žmoguje, kuris naudojasi šia technika. Todėl turėtumėte būti atsargesni su daiktais, nes tuo pačiu tai sutaupys daug nervų ir pinigų.