Puikus receptas iš „Facebook“, skirtas tobuloms naminėms lazdelėms. Kai jų paragausite, daugiau jų niekad nebepirksite!
Jums reikės:
- 160 g (apie 3 puodelių) kokoso drožlių
- 1 puodelio sutirštinto pieno
- 1 plytelės šokolado
- 50 g sviesto
Gaminimo eiga:
- Supilkite kokoso drožles į didesnį dubenį, įpilkite puodelį kondensuoto pieno ir išmaišykite, kad viskas gerai susijungtų.
- Kepimo popieriumi išklokite didelį padėklą ar lėkštę.
- Drėgnomis rankomis iš kokosų masės formuokite mažas lazdeles ir dėkite 20 minučių į šaldiklį, kad jas būtų patogiau pamerkti į šokolado glajų.
- Tuo tarpu pasiruoškite karšto vandens vonelę, kurioje įdėkite mažesnį puodą su šokoladu. Įdėkite sviesto, ir nuolat maišydami, leiskite ištirpti, kad susidarytų blizgus glajus.
- Šakučių pagalba kiekvieną kokosų lazdelę iš šaldiklio mirkykite šokolado glajuje ir padėkite ant grotelių ar kepimo popieriaus.
- Dirbkite greitai, kad glajus nesukietėtų.
- Galiausiai, paruoštus batonėlius laikykite šaldytuve, kol šokoladas sukietės.
- Paruošta!
Skanaus!