Viso to rezultatas – puikus derlius!
Į trijų litrų talpą įpilkite apie 2,5 litro nusistovėjusio (būtinai!) šilto vandens. Į jį pridėkite 100 g mielių, praskiestų šiltu vandeniu, ir 0,5 puodelio cukraus. Uždenkite marle ir padėkite stiklainį į šiltą vietą. Kartkartėmis pamaišykite stiklainio turinį.
Tirpalas (raugas) bus paruoštas, kai fermentacija baigsis. Vieną stiklinę šio raugo praskieskite kibiru vandens ir užpilkite po 1 litrą šio mišinio po kiekvienu pomidorų krūmu. Per vasarą, šiuo tirpalu reikėtų laistyti tris kartus. Rezultatas nustebins – turėsite puikų derlių!
Pomidorų krūmai išaugs stiprūs, pomidorai – gražūs ir be dėmių. Mano auginami pomidorai gerai toleravo praėjusių metų šilumą ir nekentėjo nuo blogo oro. Bet svarbiausia, kad pomidorus skynėme net spalio mėnesį, nepaisant lietaus ir šaltų naktų! Ir nebuvo jokios fitoftoros (viena kenksmingiausių ir dažniausių pomidorų bei bulvių grybelinių ligų).
Žinoma, čia padėjo ne tik mielės, nes mes patys bandėme apsaugoti pomidorus nuo ligų ir kenkėjų. Kompostas ir mulčiavimas taip pat suteikė naudos. Tačiau galutinis rezultatas atnešė didžiulį džiaugsmą!