Aš daugiau nebeperku tokio sūrio iš parduotuvės!
Visi mano šeimos nariai labai mėgsta kietąjį sūrį, taip pat mėgstu gaminti įvairius patiekalus ir salotas su tokiu sūriu. Tačiau šiandien parduotuvėje geras ir skanus sūris nėra pigus ir jo tiesiog neverta pirkti. Namuose radau puikų ir pigų sūrio gamybos receptą.
Norint pasigaminti kietąjį sūrį, jums reikia šių ingredientų:
- riebaus pieno 500 g
- varškės 300 g
- sviesto 30 g
- druskos ir maistinės sodos po 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga:
Žinoma, jei įmanoma, pienas ir varškė turėtų būti naminiai, tačiau jei nėra galimybės tokių gauti, tada reikėtų pirkti parduotuvėje riebiausius produktus.
Puode sumaišykite varškę ir pieną, įjunkite viryklę ir maišydami pašildykite masę.
Reikia kaitinti tol, kol išrūgos išsiskiria, o sūrio masė pradeda suktis į gumuliukus.
Išjunkite viryklę. Neužvirinus masės ir perdėjus ją į sietą su marle, nuspaudžiame išrūgas.
- Patarimas: neišpilkite išrūgų, iš jų galite pasigaminti tešlos koldūnams, pyragams ir pan.
Masę suberkite į puodą, įberkite druskos ir maistinės sodos, sviesto ir pakaitinkite vandens vonelėje.
Įmuškite vieną kiaušinį ir maišykite, kol masė taps tąsi. Vidutiniškai šis procesas trunka ne ilgiau kaip 10 minučių ar dar mažiau.
Ištepkite formą augaliniu aliejumi, paskleiskite sūrio masę. Išlyginkite ir palikite atvėsti. Tada uždenkite ir dėkite į šaldytuvą porai valandų, nors jūs galite praleisti šį etapą ir nedelsdami supjaustyti sūrį ir patiekti.