Liko uogienės? Nežinote, kur ją panaudoti? Jei nusibodo įprasta uogienė, pasigaminkite iš jos marmelado.
Sudėtis
- 200 g bet kokios uogienės
- 10 g agaro
- 200 ml vandens
Paruošimas
Užpilkite agarą vandeniu ir užvirkite. Nuolat maišydamas (visada mediniu šaukštu!), 2 minutes palaikykite skystį ant silpnos ugnies. Tada sudėkite uogienę ir virkite dar 2 minutes.
Įpilkite nedidelį kiekį vandens ir išsukite maišytuvu iki vientisos masės.
Nedidelį kiekį masės užlašinkite ant lėkštutės ir, jei jis neplinta kaip skystis, galima užpilti marmeladą. Formų vidinį paviršių padenkite maistine plėvele ir supilkite marmelado masę.
Leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tada supjaustykite kubeliais. Jei norite, pabarstykite kokoso drožlėmis arba cukrumi. Marmeladą laikykite šaldytuve.