Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Naminis marmeladas iš uogienės likučių. Neįtikėtinai skanu!

Liko uogienės? Nežinote, kur ją panaudoti? Jei nusibodo įprasta uogienė, pasigaminkite iš jos marmelado.

uogienė

Sudėtis

  • 200 g bet kokios uogienės
  • 10 g agaro
  • 200 ml vandens

Paruošimas

Užpilkite agarą vandeniu ir užvirkite. Nuolat maišydamas (visada mediniu šaukštu!), 2 minutes palaikykite skystį ant silpnos ugnies. Tada sudėkite uogienę ir virkite dar 2 minutes.

Įpilkite nedidelį kiekį vandens ir išsukite maišytuvu iki vientisos masės.

Nedidelį kiekį masės užlašinkite ant lėkštutės ir, jei jis neplinta kaip skystis, galima užpilti marmeladą. Formų vidinį paviršių padenkite maistine plėvele ir supilkite marmelado masę.

Leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tada supjaustykite kubeliais. Jei norite, pabarstykite kokoso drožlėmis arba cukrumi. Marmeladą laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---