Kartą mano dukra paskambino ir pasakė: „Mama, ar žinai, kad po keturiasdešimties metų žmonėms kakava tampa labai naudinga?” Kažkur girdėjau apie tai, bet kodėl po keturiasdešimties? Ėmiau suprasti.
Pasirodo, kad kakava yra pagrindinis produktas pagal mikroelementų, reikalingų mūsų organizmui, kiekį.
Kakavoje yra fenilefilamino, kuris veikia kaip antidepresantas, todėl puodelis karštos kakavos ryte puikiai atgaivina ir suteikia energijos, padidina fizinį aktyvumą ir smegenų veiklą.
Pasirodo, kad vyresnio amžiaus žmonių grupei buvo atlikti tyrimai, kurie parodė, kad geriant kakavą, padidėjo jų protinis pajėgumas. Šie žmonės lengviau įsiminė, galėjo vienu metu išspręsti kelias problemas. Smegenų veikla nesumažėjo taip greitai, kaip tiems žmonėms, kurie nevartojo kakavos.
Kitaip tariant, vyresnio amžiaus žmonių tyrimai parodė, kad kakava kovoja su senatvine demencija.
Kakava gali apsaugoti mūsų organizmą nuo sunkių ligų, tokių kaip diabetas, insultas, širdies priepuolis.
Kakavoje yra 2 aminorūgštys, kurių mūsų organizmas negamina, bet kurių jam reikia. Viena iš jų yra argeninas, kuris yra natūralus afrodiziakas. Antrasis – treptofanas – yra natūralus antidepresantas.
Be to, naudodami kakavą, galite pagerinti širdies darbą, nes joje yra magnio, kuris normalizuoja širdies ir kraujagyslių sistemos darbą. Bet ją reikia gerti reguliariai, tik tada šis gėrimas sumažins su širdimi susijusių ligų riziką.
Jūs turite vartoti natūralią kakavą, be priedų ir konservantų.
Savo namuose turiu kakavos, ją laikau anūkams. Visada maniau, kad tai vaikų gėrimas. Dabar šį gėrimą ruošiu sau. Turiu receptą, kuris padidina kakavos naudą, nes turi savyje cinamono ir gvazdikėlių. Cinamonas turi teigiamą poveikį kraujo sudėčiai, smegenų veiklai ir atminties gerinimui. Rezultatas – skanus ir dvigubai sveikas gėrimas.
Kakavos receptas
1 stiklinei pieno imkite 1 šaukštelį kakavos miltelių, 1/2 šaukštelio cinamono, 3-4 gvazdikėlių pumpurus ir truputį druskos. Į indą supilkite pieną ir padėkite ant ugnies. Sausus komponentus išmaišykite su nedideliu kiekiu šilto pieno. Supilkite į pieną, sumažinkite ugnį ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Galite pridėti šiek tiek cukraus, medaus ar stevijos. Medaus nerekomenduojama dėti į karštą gėrimą, pirmiausia turite jį atvėsinti iki 40 laipsnių.