Ši košė yra labai skani ir soti! Ji pravers, kai norite vakarienei kažko lengvo ir greitai pagaminamo, o neįprastas skonių derinys patiks visai šeimai.
Jums reikės:
- Ryžių 1 stiklinės
- Grikių 1 stiklinės
- Svogūno 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Sviesto 30 g
- Česnako 3 skiltelių
- Rozmarino 1 šakelės
- Vištienos 600 g
- Druskos, pipirų, paprikos, sauso česnako
Gaminimas:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą česnaką ir šakelę šviežio rozmarino. Po minutės išimkite rozmariną.
Suberkite smulkintą svogūną, išmaišykite ir pakepinkite. Suberkite tarkuotas morkas, sumaišykite ir kepkite.
Į keptuvę supilkite grikius ir ryžius, sumaišykite. Gauta košė dar turi pakepti kelias minutes.
Vištieną pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite sausu česnaku ir prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi.
Keptuvės turinį suberkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite vištieną.
Užpilkite 4-5 puodelius vandens, įberkite druskos pagal skonį.
Kepkite 200 C temperatūroje 40 – 50 minučių.