Skanus patiekalas bet kokiai progai!
Ingredientai:
- bet kokia malta mėsa – 1 kg
- svogūnas – 1 vnt.
- česnakai – 1 – 2 skiltelės
- neaštri paprika – 1 vnt.
- petražolės ir krapai pagal skonį
- grietinė arba majonezas – 1 valgomasis šaukštas
- paprikos milteliai – 0,5 šaukštelio
- muskatas – 0,5 šaukštelio
- baltos duonos trupiniai pamarinavimui – 2 – 3 šaukštai
- kiaušinis – 1 vnt.
- sūris – 60 g
- sviestas arba augalinis aliejus.
Paruošimas:
- Svogūnus, paprikas ir žoleles sumalkite su mėsmale.
- Sudėkite kiaušinį, grietinę, druską, pipirus ir visus prieskonius, gerai viską išmaišykite.
- Įmaišykite šią masę į faršą, įberkite džiūvėsius ir druskos pagal skonį.
- Sušaldytą sviestą supjaustykite gabalėliais.
- Ant stalo paklokite plėvelę ir įdėkite šiek tiek faršo, suformuokite blyną ir apibarstykite tarkuotu sūriu, įdėkite gabalėlį sviesto ir truputį krapų. Sulenkite blyną į dešros formą, užlenkdami kraštus.
- Suformuotą faršo dešrą įdėkite į padengtą kepimo popieriumi kepimo skardą.
- Kepkite 180°C temperatūroje 40 – 45 minutes.
- Patiekite apibarstę smulkintomis žolelėmis.