Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Nepamirštamo skonio! Universalus citrinų ir spanguolių pyrago receptas

Nuostabus skanėstas prie arbatos!

Tai labai skanus citrininis pyragas, turintis originalų ir nepamirštamą skonį. Nepaisant paprasto recepto ir ingredientų (viskas yra labai paprasta), jis papuoš bet kokį arbatos vakarėlį ir džiugins jūsų svečius bei artimuosius.

Šis pyragas gaminamas gana greitai, skirtingai nei kiti mieliniai pyragai. Jo tešla yra panaši tiek į sluoksniuotą, tiek ir į mielinę tešlą. Ir kvapnus citrinos įdaras! Jei į kepimo įdarą įdėsite spanguolių, o ne citriną, gausite spanguolių pyragą. Bet jei tai darote pirmą kartą, patariu pradėti nuo citrinų pyrago. Nuotraukoje matote citrinos ir spanguolių pyrago gabaliukus.

Tešlai:

  • 400 g margarino,
  • 3-4 puodeliai miltų,
  • 50 g šviežių mielių,
  • 0,5 puodelio pieno,
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus.

Įdarui:

  • 1 didelė citrina (arba 250 g spanguolių, norint pagaminti spanguolių pyragą),
  • 2 puodeliai cukraus,
  • 1 pakelis vanilinio cukraus (nebūtina).

Pyragui patepti:

  • 1 kiaušinis.

Tešlos paruošimas:

  1. Ištirpinkite mieles šiltame piene. Įberkite cukraus.
  2. Minkštą (bet ne ištirpintą) margariną atskirai sutrupinkite su miltais (jei laiko nedaug, tuomet margariną galite tiesiog minkyti rankomis su miltais – taip greičiau).
  3. Viską sumaišykite ir padėkite tešlą 1 valandai į šaldytuvą (kai laiko yra labai mažai, tešlą dedu į šaldymo kamerą 20 minučių).
  4. Įdaras: citriną sutarkuokite su žievele arba sumalkite mėsmalėje, išimdami kauliukus (spanguolių pyragui – spanguoles sumalkite). Įpilkite cukraus ir pakelį vanilinio cukraus.
  5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į 2 dalis (viena dalis turėtų būti šiek tiek didesnė). Iškočiokite didžiąją jos dalį ir padėkite ant kepimo skardos, išteptos margarinu (arba augaliniu aliejumi).
  6. Ant viršaus uždėkite įdaro, neliesdami tešlos krašto 2 cm, iškočiokite antrąją tešlos dalį ir uždenkite ja įdarą. Kruopščiai užspauskite pyrago kraštus. Pyrago viršų patepkite kiaušiniu, viršutiniame pyragėlyje padarykite keletą skylių ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite ant vidutinės ugnies 40-50 minučių.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šeštadienio Horoskopas (Sausio 11 d.): Prisisekite diržus: šie Zodiako ženklai šiandien gali tikėtis netikėtų staigmenų ir piniginės sėkmės pliūpsnio!

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...

Kurių Zodiako ženklų atstovai yra patys nervingiausi ir irzliausi?

Astrologai teigia, kad žmonių nervingumą nulemia jų Zodiako ženklas, todėl išsiaiškinkime, kurių ženklų atstovai yra laikomi pačiais nervingiausiais ir irzliausiais. Žinoma, nervingumas yra būdingas...
---