Greitas ir skanus patiekalas – bulvių suktinukai! Jo receptu pasidalino viena moteris „YouTube“ platformoje. Patiekalui reikalingus ingredientus greičiausiai turite namuose! Išbandykite ir sužinokite, kokie pasakiškai skanūs bulvių suktinukai!
Ingredientai:
- 600 g bulvių
- 300 g maltos mėsos
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- saujelė petražolių
- 2 kiaušiniai
- 100 g kietojo sūrio
- džiūvėsėliai
- 20 ml grietinėlės
- pipirai
- 2 valgomieji šaukštai miltų
- aliejus.
Gaminimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
Faršą sudėkite į dubenį, įberkite druskos bei kitų prieskonių ir sumaišykite su susmulkintomis petražolėmis.
Įmuškite 1 kiaušinį ir viską išmaišykite.
Virtas bulves sutrinkite į košę, įberkite druskos ir sumaišykite su tarkuotu sūriu. Kai gausite vientisą masę, formuokite vidutinio dydžio blynelius. Juos užpildykite mėsos įdaru ir formuokite suktinukus.
Įmuškite likusį kiaušinį į dubenį ir sumaišykite su grietinėle, maltais pipirais ir miltais.
Supilkite džiūvėsėlius į antrą dubenį. Bulvių suktinukus pirmiausia vyniokite į kiaušinių mišinį, o po to į džiūvėsėlius.
Tada apkepkite juos iš abiejų pusių karštame aliejuje ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte riebalų pertekliaus. Patiekite su salotomis. Skanaus!
Vaizdo įrašas: