Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Močiutės vyšnių pyragas

Arbatos gėrimas su vyšnių pyragu yra vienas ryškiausių vaikystės prisiminimų. Net ir man suaugus, močiutė manęs vis tiek nepaleidžia namo, kol nesuvalgau bent kąsnio. Dar geriau, dviejų! O štai ir močiutės vyšnių pyrago receptas.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 600 g šviežių vyšnių

Gaminimo eiga:

  1. Į persijotus miltus suberkite cukrų ir kepimo miltelius, sumaišykite.
  2. Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir iš anksto atšildytą minkštą sviestą. Tešla turi būti vientisa.
  3. Apvyniokite trečdalį tešlos plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį mažiausiai 30 minučių.
  4. Indo dugną uždenkite kepimo popieriumi (ar naudokite silikoninę kepimo formelę), iškočiokite tešlą.
  5. Ja išklokite formelės dugną, nepamirškite ir šonų (tešlos aukštis turėtų būti apie 2 cm).
  6. Paruoštas vyšnias (nuplautas, be kauliukų ir be sulčių pertekliaus) lengvai apibarstykite krakmolu. Dėkite į formą, paskleisdami po visą plotą.
  7. Ant viršaus užtarkuokite šaldytą tešlą.
  8. Kepkite pyragą 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Įsitikinkite, kad viršus gerai parudavo. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---