Močiutės vyšnių pyragas

Redaktorė K.
1 min. skaitymo

Arbatos gėrimas su vyšnių pyragu yra vienas ryškiausių vaikystės prisiminimų. Net ir man suaugus, močiutė manęs vis tiek nepaleidžia namo, kol nesuvalgau bent kąsnio. Dar geriau, dviejų! O štai ir močiutės vyšnių pyrago receptas.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 600 g šviežių vyšnių

Gaminimo eiga:

  1. Į persijotus miltus suberkite cukrų ir kepimo miltelius, sumaišykite.
  2. Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir iš anksto atšildytą minkštą sviestą. Tešla turi būti vientisa.
  3. Apvyniokite trečdalį tešlos plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį mažiausiai 30 minučių.
  4. Indo dugną uždenkite kepimo popieriumi (ar naudokite silikoninę kepimo formelę), iškočiokite tešlą.
  5. Ja išklokite formelės dugną, nepamirškite ir šonų (tešlos aukštis turėtų būti apie 2 cm).
  6. Paruoštas vyšnias (nuplautas, be kauliukų ir be sulčių pertekliaus) lengvai apibarstykite krakmolu. Dėkite į formą, paskleisdami po visą plotą.
  7. Ant viršaus užtarkuokite šaldytą tešlą.
  8. Kepkite pyragą 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Įsitikinkite, kad viršus gerai parudavo. Skanaus!
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *