Įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį!
Ingredientai:
- grietinė arba kefyras – 1 stiklinė
- majonezas – 1 stiklinė
- kiaušiniai – 3 vnt.
- miltai – 1 stiklinė
- soda, nugesinta actu – 0,5 šaukštelio
- kepimo milteliai – 0,5 pakelio
- druska pagal skonį.
Įdarui:
1 variantas:
- 2 skardinės sairos (žuvies konservų);
- 2 virti kiaušiniai;
- Susmulkinti ir apkepti 2 dideli svogūnai;
- Žalumynai.
2 variantas:
- 4-5 virti kiaušiniai
- Svogūnų laiškai
- Druska.
3 variantas:
- Virta vištiena
- Tarkuotas sūris
- Žalumynai.
Daugiau pasirinkimų:
- – kepti grybai su svogūnais.
- – bulvių košė su keptais grybais ir svogūnais.
- – kopūstai, kepinti svogūnai, įdedant virto kiaušinio.
- – malta mėsa su ryžiais ir kt.
Paruošimas:
Tešlos paruošimas:
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
- Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos, tada įdėkite majonezo, grietinės ir sodos, sumaišykite.
- Suberkite miltus su kepimo milteliais.
- Išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštos grietinės konsistencijos masę.
- Supilkite tešlą į riebalais išteptą formą. Ant tešlos uždėkite įdaro ir užpilkite antrą tešlos pusę.
- Pyragą kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių.
Gero apetito!