Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Baklava iš Baku – mėgstamiausias skanėstas, pagamintas jūsų rankomis!

Taip skanu, kad žodžiais sunku būtų perteikti!

Ingredientai:

  • 2 tryniai
  • 2,5-3 šaukštai miltų
  • 150 g sviesto
  • 150 g grietinės
  • 0,5 šaukštelio sodos

Išsijokite 2,5 šaukštus miltų, įberkite sodos, sumaišykite, tada įpilkite atskirtus trynius ir grietinę, viską sumaišykite, sutarkuokite sviestą ir suberkite į gautą masę, tada užminkykite tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdaras:

  • 3 baltymai
  • 180 g cukraus
  • 200 g graikinių riešutų

Baltymus išplakite su trupučiu cukraus, tada suberkite smulkiai susmulkintus graikinius riešutus, sumaišykite.

Padalinkite tešlą į 6 dalis, kiekvieną plonai iškočiokite į 28 cm formą, kiekvieną sluoksnį patepkite įdaru, viršų patepkite tryniu, supjaustykite rombais arba kvadratėliais, kiekvieno viduryje įdėkite riešutą, kepkite 180°C orkaitėje, kol suminkštės.

Sirupas:

  • 50 g sviesto
  • 100 g medaus.

Ištirpinkite sviestą ir medų, tada gautu sirupu užpilkite paruoštą pyragą. Pyragą įdėkite dar 5 minutėms į orkaitę, ištraukus atvėsinkite iki normalios temperatūros.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---