Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Šokoladinis pyragas prie arbatos. Greitas ir labai lengvas receptas!

Šis skanus pyragas patiks visiems, norintiems naminio deserto prie arbatos. Jis tiks ir norint pasigardžiuoti, ir net pusryčiams, ar kaip užkandis.

Jums reikės:

  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Cukraus 200 g
  • Šokolado 100 g
  • Augalinio aliejaus 180 g
  • Miltų 380 g
  • Sodos 0,5 šaukštelio
  • Kakavos 15 g
  • Graikinių riešutų.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisų ir tirštų putų. Tada įpilkite augalinio aliejaus, vėl išplakite.

Suberkite persijotus miltus su soda ir mentele išmaišykite masę. Gautą tešlą ant stalo padalinkite į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį įpilkite kakavos ir išminkykite.

Padalinkite šokoladinę ir baltą tešlą į 2 dalis. Kiekvieną gabaliuką suformuokite į tokio paties dydžio dešras ir sujunkite.

pyragas

Iškočiokite vieną didelę dviejų spalvų tešlą, tada suvyniokite ją. Gautą dešrą perkelkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.

Pyragas turi būti kepamas 180 C temperatūroje 50 – 60 minučių. Paruoštą ritinį atvėsinkite, užpilkite tirpintu šokoladu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Supjaustykite porcijomis ir patiekite. Jūsų pyragas paruoštas!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---