Šiandien mes pasakysime savo skaitytojams, kaip tinkamai laikyti kiaušinius, kad juos būtų galima vartoti, nepakenkiant sveikatai. Be to, kaip paaiškėjo, šiuos produktus laikyti šaldytuve yra labai pavojinga.
Kaip laikyti kiaušinius?
Jei pastebėjote, kad nė vienoje parduotuvėje ar prekybos centre nėra kiaušinių šaldytuvuose. Ir viskas todėl, kad šiuos produktus galima laikyti tik kambario temperatūroje. Taigi, kodėl mes laikome juos neteisingai ir kodėl yra jiems toks pavojingas šaltis? Išsiaiškinkime.
Sovietmečiu vištos kiaušinių trūko ir jie buvo išduodami tik su talonais. Todėl, kai tik buvo įmanoma, žmonės juos pirko būsimam naudojimui. Kad produktas būtų išlaikomas ilgiau, jie laikydavo juos šaldytuve.
Tačiau šiandien kiaušinių yra bet kurioje maisto prekių parduotuvėje, todėl nereikia jų pirkti dideliais kiekiais ir laikyti šaltyje. Beje, užsienyje to niekas nedaro.
Kodėl pavojinga kiaušinius laikyti šaldytuve?
Kiaušinio lukštas yra labai trapus. O nukritus temperatūrai jis tampa dar labiau pažeidžiamas. Dėl šios priežasties, jei kiaušinį išimsite iš šaldytuvo ir iškart įdėsite į vandenį, jis gali iš kart sutrūkinėti.
Be to, įdedant kiaušinį, vanduo neturi būti karštas. O jei kiaušinis staiga bus perkeltas iš šiltos temperatūros į šaltą, lukštas taip pat neatlaikys ir sutruks.
Kiaušiniai netrukus ima skilinėti, laikant juos šaldytuve. Ir tuomet juose pradeda atsirasti pavojingų bakterijų. Žmogaus organizmui jos yra kenksmingos, nes sukelia virškinimo sutrikimus ir infekcines ligas.