Sekmadienis, 19 sausio, 2025

Naujausi

15 kasdienių veiklų, kurias atliekame neteisingai. Metas pakeisti įpročius!

Ar prieš dėdamas paukštieną kepti ją nuplaunate? Ar valgydamas žiūrite filmus? O gal geriate kavą vos atsikėlęs iš lovos? Tai didelės klaidos. Šiuos blogus įpročius reikia ištaisyti. Susipažinkite su daugiau nei dešimtimi veiklų, kurias kiekvienas iš mūsų atliekame kasdien, ir pažiūrėkite, ar viską darote tinkamai.

Pjaustome mėsą, vos ši iškepė

Nepulkite iškart pjaustyti orkaitėje iškeptos mėsos. Palaukite 10-20 minučių (viskas priklauso nuo patiekalo dydžio). Terminio apdorojimo metu raumenų skaidulos susiaurėja, o oda sukietėja. Toks „poilsis“ leis jas atlaisvinti, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.

Nuleidžiame vandenį neuždarę klozeto dangčio

Klozetas turi ne tik estetinę funkciją. Atlikęs gamtinius reikalus, turėtumėte uždaryti jo dangtį ir tik tada nuleisti vandenį. Taip apsisaugosite nuo mikroorganizmų, kurie vandens srovės jėga gali būti paskleidžiami ore. Bakterijos nusėda ant rankšluosčių ar kitų vonios ar tualeto kambaryje esančių daiktų.

Kiaušinius virti sudedame į šaltą vandenį

Kad išvirtumėte tobulą minkštą kiaušinį, pirmiausia puode užvirkite vandenį. Tada pamirkykite kiaušinius karštame skystyje, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 1 minutę. Galiausiai išjunkite ugnį ir palikite kiaušinius puode 5-6 minutėms.

Geriame šaltą vandenį

Per dažnai geriamas šaltas vanduo gali turėti neigiamos įtakos mūsų organizmui. Jis iššaukia virškinimo problemas, turi naikinamąjį poveikį blužniai, padidina jautrumą infekcijoms ir sukelia ūminę migreną.

Peiliu tepame šaltą sviestą

Kad efektyviai paskleistume iš šaldytuvo išimtą sviestą, verta jį supjaustyti daržovių skustuku arba tarkuoti tiesiai ant sumuštinio.

Į mikrobangų krosnelę dedame plastikinius indus

Mikrobangų krosnelėje maistą šildyti reikia tinkamuose induose. Labiausiai tinka stikliniai ar keraminiai indai. Į mikrobangų krosnelę nedėkite plastikinių (jie gali ištirpti), metalinių, medinių ir aliuminio folijos indų.

Depiliuojame kojas prieš plauką

Negriebkite skustuvo iškart po to, kai įžengsite į dušą. Leiskite odai ir plaukams šiek tiek sudrėkti. Ir skustuvą visada braukite plaukų augimo kryptimi. Taip išvengsite sudirginimo ir sumažinsite odos pažeidimo riziką.

Valgydami žiūrime televizorių

Valgydami priešais kompiuterio ar televizoriaus ekraną, mes prarandame valgymo proceso kontrolę. Kyla didelė rizika, kad suvalgysime daug daugiau, nei mums reikia.

Valgome paskubomis

Informacija, kad skrandis pilnas, smegenis pasiekia tik praėjus maždaug 20 minučių nuo valgymo pradžios. Jei valgysime lėčiau, duosime savo kūnui pakankamai laiko, kad tinkamu momentu suprastume, kad jis yra sotus. Be to, taip neapkrausime virškinimo sistemos ir pasimėgausime kiekvienu kąsniu.

Nepasirūpiname USB kištuko švara

Jei kyla problemų įkraunant telefoną, patikrinkite, ar USB kištuke nėra dulkių ar nešvarumų. Nešvarumus galima pašalinti dantų krapštuku ar adata. Nepamirškite tai daryti švelniai.

Geriame kavą vos išlipę iš lovos

8 valandą ryto mūsų organizme yra didelis kortizolio (hormono, panašaus į adrenaliną) kiekis. Šiuo metu geriama kava neatliks savo funkcijos. Todėl turėtumėte palaukti, kol jo lygis pradės kristi. Tai nutinka apie 9:30 val. Tada geriausia išgerti pirmąjį puodelį kavos. Kofeinas pradeda veikti maždaug po 30 minučių. Geriausias laikas gerti kavą yra nuo 9:30 iki 11:30 ir nuo 13:30 iki 17:00.

Maišome arbatą sukamaisiais judesiais

Įdėjęs cukraus į arbatą, nemaišykite jos sukamaisiais judesiais. Taip arbatinis šaukštelis atsitrenkia į puodelio sienas, sukeldamas daug triukšmo. Maišykite arbatą pirmyn ir atgal.

Plauname žalią paukštieną

Patogeninės bakterijos dažnai nusėda ant žalios paukštienos. Mėsos plovimas prieš terminį apdorojimą reiškia, kad mikrobai gali lengvai patekti ant virtuvės stalviršių, kriauklės ar mūsų drabužių. Lygiai taip pat pavojinga mirkyti mėsą vandenyje, nes skysčiuose mikroorganizmai labai greitai dauginasi. Išėmus paukštieną iš šaldytuvo reikėtų kuo greičiau dėti ją kepti.

Palinkime „skanaus“

Palinkėti patiekalą valgančiam žmogui „skanaus“ yra didelis neatidumas. Priežastis paprasta. Mes priverčiame žmogų atsakyti mums pilna burna. Tai gėdinga ir dažniausiai išgirstame tik švelnų niurzgėjimą.

Nevalome užuolaidų

Ant užuolaidų nusėda daug nešvarumų. Todėl verta jas nuvalyti kartą per savaitę šerių šepečiu ar dulkių siurbliu.

Kurias iš šių veiklų atlikdavote neteisingai?

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---