Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Bandelės su obuoliais, cinamonu ir karamele – kiekvienas smaližius bus patenkintas

Labai skanios mielinės bandelės, kurias pagardinti galite prieskoniais, obuoliais ir karamele. Jas labai paprasta paruošti, be to, ilgai neužtruksite. Nudžiuginkite savo artimuosius.

Citrininiai <a style=sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!" width="734" height="384" />

Ingredientai:

Tešlai:

  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 150 ml pieno
  • 50 ml vandens
  • 3-3,5 puodelio miltų
  • 50 g cukraus
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • greitai veikiančios mielės
  • 2 valgomieji šaukštai pieno miltelių
  • 1 kiaušinis.

Įdarui:

  • 120 g rudojo cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • 5 valgomieji šaukštai ištirpinto sviesto
  • 1-2 dideli obuoliai
  • 50 g pekano arba graikinių riešutų;
  • 120 g skystos karamelės.

<a style=receptai, bandelės" width="723" height="482" />

Gaminimas:

Pakaitinkite pieną ir sviestą. Į maišytuvą įdėkite miltų, cukraus, druskos, pieno miltelių ir mielių. Įpilkite šilto pieno ir sviesto mišinį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.

Jei tešla prilimpa prie dubenio šonų, įdėkite daugiau miltų, suformuokite rutulį. Minkykite pamažu maždaug dar 5 minutes.

Išimkite tešlą ir uždenkite plastikine plėvele. Leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių.

Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, cinamoną ir maltą muskatą iki vientisos masės.

Kai tešla pastovės, padėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą kočėlu iškočiokite į 35×25 cm stačiakampį.

Galite pagražinti kraštus picos peiliu, jei norite, kad tešla išeitų visiškai stačiakampio formos.

Ištirpintą sviestą tolygiai paskirstykite ant tešlos paviršiaus ir apibarstykite rudojo cukraus ir cinamono mišiniu. Ant viršaus uždėkite obuolių griežinėlius ir riešutus. Ištepkite pusę puodelio karamelės.

bandelės

Tešlą stipriai susukite, supjaustykite lygiomis dalimis ir padėkite į šiltą vietą. Uždenkite ritinius rankšluosčiu ir palikite pakilti mažiausiai 20-25 minutėms.

Kepkite 175–180 laipsnių temperatūroje 15–18 minučių arba tol, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite 5-10 minučių.

Apipilkite karamelės padažu ir patiekite šiltą su karamele arba cukraus pudra. Skanaus!

bandelės

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---