Jums reikės:
Tešlai:
- 400 g miltų
- 200 g sviesto arba margarino
- 150 g cukraus pudros
- Žiupsnelio druskos
- 2-3 šaukštų pieno
- 1 kiaušinio
Kremui:
- 600 ml grietinės
- 2 pakelių pudingo miltelių
- 150 g cukraus
- 500 ml pieno
- 1 citrinos (naudosime žievelę ir sultis)
Kaip gaminti?
- Persijokite miltus, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu arba margarinu, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Jei tešla pernelyg kieta, įpilkite 2-3 šaukštus pieno. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
- Sumaišykite pieną, pudingo miltelius ir cukrų. Įmaišykite grietinę, citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perpjaukite pusiau. Iškočiokite pusę tešlos iki maždaug 20 × 30 cm dydžio. Dėkite at riebalais išteptos skardos, tolygiai paskirstykite kremą ir uždenkite antru tešlos sluoksniu.
- Kepkite 180 ° C temperatūroje maždaug valandą.