Ar žinojote, kad avokadas iš tiesų yra uoga? Na, dabar jau tikrai papildėte savo žinių bagažą. Sunokę avokadai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi, todėl siūlome išbandyti keletą puikių receptų!
1. Gvakomolė
Šis meksikietiška užtepėlė yra gaminama iš avokado ir kitų ingredientų. Tradiciškai yra naudojami pomidorai, pipirai, svogūnai, citrinos sultys, įvairios žolelės ir česnakas. Taip pat galima įdėti ir mėgstamų prieskonių.
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimas:Susmulkinkite visus produktus (tą galite padaryti trintuve ar tiesiog peiliu). Svarbiausia – sutrinti avokadų minkštimą ir sumaišyti su citrinos sultimis. Užtepėlę galima valgyti su kukurūzų traškučiais ar su įprasta duona.
2. Skrebutis su avokadu
Į sutrintą avokadų minkštimą įmaišykite smulkintų krapų ir petražolių, pabarstykite druskos ir pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių. Paskrudinkite duonos, ir ant jos riekelių užtepkite avokado masę.
3. Avokadų padažas
Avokadų padažą galite valgyti su makaronais ar su skrudinta duona. Sutrintą avokada sumaišykite su citrinos sultimis, įpjaustykite česnako skiltelę, pagardinkite balzamiko actu. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant makaronų. Jus tikrai sužavės nuostabus aromatas!
4. Tortilijos su avokadu
Sutrinkite avokadą, įdėkite mėgstamų prieskonių, papuoškite svogūnų laiškais. Jei turite laiko, svogūnus galite šiek tiek pakepinti – juos įmaišykite į avokadų masę.
5. Avokadų desertas
Tai – neįprastas desertas, tačiau jį tikrai verta išbandyti! Avokado minkštimą sutrinkite su citrina (naudokite ne tik minkštimą, bet ir žievelę), įdėkite medaus (pagal skonį). Įdėkite į šaldiklį. Valgykite, kai sustings.
Paprasta, tiesa?