Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Ar žinojote, kad riešutų mirkymas vandenyje gali padidinti jų naudą?

Riešutuose, kaip ir visuose grūduose, yra fitino rūgšties. Tai – jų gynybos mechanizmo dalis, apsauganti  nuo laukinių gyvūnų ir leidžianti jiems subręsti. Riešutuose esančios fitino rūgšties liekanos trukdo organizmui įsisavinti naudingąsias riešutų medžiagas, todėl mitybos specialistai rekomenduoja riešutus pamirkyti vandenyje.

Vanduo padeda pašalinti šios medžiagos likučius, todėl riešutai bus lengviau virškinami, o jų naudingosios medžiagos bus kur kas geriau įsisavinamos.

Į dubenį su vandeniu įberkite šiek tiek druskos ir užmerkite riešutus. Mirkymo trukmė priklauso nuo riešutų rūšies – žemiau rasite informaciją, kiek laiko mirkyti populiariausių rūšių riešutus ir sėklas:

  1. Graikiniai riešutai – 8 valandos;
  2. Migdolai – 12 valandų;
  3. Pekano riešutai – 8 valandos;
  4. Moliūgų sėklos – 7 valandos;
  5. Makadamijos riešutai – 4 valandos;
  6. Kedro riešutai – 8 valandos;
  7. Lazdyno riešutai – 8 valandos;
  8. Anakardžiai – 6 valandos;
  9. Linų sėklos – 6 valandos;
  10. Liucernos sėklos – 12 valandų;
  11. Brokolių sėklos – 8 valandos.

Atminkite: jei riešutus teks mirkyti ilgiau nei 8 valandas, praėjus šiam laikui vandenį pakeiskite nauju.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---