Nuostabaus skonio užkandį galite paruošti vos iš kelių maisto produktų. Svogūnų žiedai ne tik pamalonins skrandį, bet taip pat dailiai atrodys ant stalo. Nustebinkite savo šeimos narius!
Jums reikės:
Fermentinio sūrio;
3 didesnių svogūnų;
Kiaušinio;
Miltų ir džiūvėsėlių.
Kaip gaminti?
Supjaustykite svogūnus žiedais.
Supjaustykite sūrį juostelėmis.
Į tarpą tarp svogūnų žiedų įdėkite sūrio.
Merkite žiedus į plaktą kiaušinį, apvoliokite miltuose ir džiūvėsėliuose.
Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!
Svajonių čeburekai: tokie traškūs ir sultingi, kad ranka pati tiesiasi link jų
Čeburekai daugeliui primena vaikystę, tie, kas nors kartą jų ragavo, niekada nepamirš to skonio. Jie parduodami beveik ant kiekvieno kampo, tačiau daugelis žmonių nenori jų pirkti, nes nerimauja dėl savo sveikatos.
Neatimkite iš savęs šio patiekalo! Šiandien norime pasidalinti su jumis puikiu naminių čeburekų receptu. Jie gaunasi labai skanūs, o paruošimas užima labai mažai laiko.
Jums reikės:
- Jautienos 300 g
- Kiaulienos 300 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Kvietinių miltų 4 stiklinių
- Gazuoto vandens 250 g
- Saulėgrąžų aliejaus
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Mėsą ir svogūnus sumalkite per mėsmalę. Druska ir pipirais pagardinkite maltą mėsą, gerai sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kol paruošite tešlą.
Supilkite miltus į dubenį, įpilkite mineralinio vandens ir druskos. Gerai minkykite tešlą, kol ji bus minkšta ir elastinga.
Tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite į 15 vienodų gabalėlių.
Tešlos gabaliukus iškočiokite į plonus, 20 cm skersmens apskritimus.
Išimkite maltą mėsą iš šaldytuvo. Padėkite ją kiekvieno tešlos apskritimo centre. Užspauskite tešlos kraštus, pirštais spausdami aplink įdarą.
Paimkite šakutę ir užspaudykite ja kraštą.
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite čeburekus į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol čeburekai įgaus auksinę spalvą.