Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Stebuklingo skonio obuolių pyragas: skaniausias, kokį esate valgę!

Puikus obuolių pyragas, kurį mes vadiname tiesiog stebuklingu pyragu, nes jis yra labai drėgnas, skanus ir jį galite paruošti beveik įdėdami tik minimaliai pastangų!

Kepimo formos matmenys: 25 × 36 cm (galite kepti ir apvalioje formoje).

Jums reikės:

  • 2 puodelių manų kruopų,
  • 2 puodelių rupių miltų,
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 1,5 puodelio cukraus,
  • 2,5 kg rūgščių obuolių,
  • 200 g sviesto.

Gamino eiga:

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite, tada sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su 3 šaukštais cukraus. Jei naudojate labai sultingus obuolius, supilkite atgal į masę tarkuojant išsiskyrusias sultis. Obuoliai turėtų būti drėgni, nes kepant birius ingredientus sultys sulipins juos. Sumaišykite manų kruopas, miltus ir cukrų su kepimo milteliais, padalinkite šį mišinį į 3 lygias dalis.

Kepimo skardos dugne tolygiai paskirstykite vieną birių ingredientų dalį. Tada ant jos sudėkite pusę obuolių masės.

Ant viršaus vėl dėkite vieną dalį birių ingredientų, o ant jos – likusią kitą pusę obuolių masės. Galų gale suberkite likusią trečią birių ingredientų dalį, o ant viršaus išdėliokite supjaustyto sviesto riekeles.

Pyragą kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Skanaus!

Jei pyragą kepsite kitokio dydžio kepimo formoje – galite keisti sluoksnių storį ir skaičių pagal turimą kepimo formą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---