Kepiniai su obuoliais rudenį yra vieni populiariausių, todėl mes siūlome išbandyti šiuos minkštučius raguolius su obuolių įdaru – šis desertas tikrai nepaliks abejingų!
Jums reikės:
2 puodelių rupių miltų*
2 puodelių pusiau rupių miltų
1 puodelio pieno
125 g lydyto sviesto
Citrinos žievelės (iš 1 citrinos)
Šviežių mielių
2 šaukštelių druskos
3 šaukštų cukraus
3 kiaušinių
200 ml grietinės
Obuolių įdarui:
4-5 vnt obuolių, cukraus ir cinamono (taip pat galite išbandyti riešutų įdarą).
Taip pat reikės:
Kiaušinio trynio ir šiek tiek pieno.
*Puodelis – 200 ml
Kaip gaminti?
Persijokite miltus, suberkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, įdėkite citrinos žievelės. Į drungną pieną įberkite 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus miltų, sudėkite mieles. Palikite mieles rūgti.
Įpilkite raugą į miltus, supilkite ištirpintą sviestą.
Minkykite tešlą rankomis. Nesijaudinkite, jei ji yra pernelyg lipni. Minkykite mažiausiai 10 minučių, o tuomet padėkite tešlą šiltoje vietoje.
Kol tešla kyla, paruoškite raguolių įdarą: sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus, tešlą padalykite į 8 dalis (vėliau ją dalinsime į dar mažesnes dalis).
Susukite iškočiotą tešlą į raguolį, padarykite įpjovą, ir sudėkite įdarą.
Sudėkite raguolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiaušinio trynį sumaišykite su šlakeliu pieno, viską gerai išplakite. Šiuo glajumi patepkite raguolių paviršių.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, raguolius kepkite 20-25 minutes, kol pagels.