Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Raguoliai su obuolių įdaru: geriausias rudeniškas kepinys!

Kepiniai su obuoliais rudenį yra vieni populiariausių, todėl mes siūlome išbandyti šiuos minkštučius raguolius su obuolių įdaru – šis desertas tikrai nepaliks abejingų!

Jums reikės:

2 puodelių rupių miltų*

2 puodelių pusiau rupių miltų

1 puodelio pieno

125 g lydyto sviesto

Citrinos žievelės (iš 1 citrinos)

Šviežių mielių

2 šaukštelių druskos

3 šaukštų cukraus

3 kiaušinių

200 ml grietinės

Obuolių įdarui:

4-5 vnt obuolių, cukraus ir cinamono (taip pat galite išbandyti riešutų įdarą).

Taip pat reikės:

Kiaušinio trynio ir šiek tiek pieno.

*Puodelis – 200 ml

Kaip gaminti?

Persijokite miltus, suberkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, įdėkite citrinos žievelės. Į drungną pieną įberkite 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus miltų, sudėkite mieles. Palikite mieles rūgti.

Įpilkite raugą į miltus, supilkite ištirpintą sviestą.

Minkykite tešlą rankomis. Nesijaudinkite, jei ji yra pernelyg lipni. Minkykite mažiausiai 10 minučių, o tuomet padėkite tešlą šiltoje vietoje.

Kol tešla kyla, paruoškite raguolių įdarą: sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus, tešlą padalykite į 8 dalis (vėliau ją dalinsime į dar mažesnes dalis).

Susukite iškočiotą tešlą į raguolį, padarykite įpjovą, ir sudėkite įdarą.

Sudėkite raguolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiaušinio trynį sumaišykite su šlakeliu pieno, viską gerai išplakite. Šiuo glajumi patepkite raguolių paviršių.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, raguolius kepkite 20-25 minutes, kol pagels.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---