Pristatome dietą sudariusią ekspertę – tai Inna Zorina, sertifikuota dietologė, kūno svorio mažinimo specialistė, knygos apie hormoninius spąstus autorė. Inna Zorina ypatingai didelį dėmesį skiria moterims, kurioms yra daugiau nei 40 metų: ji joms padeda sudaryti tinkamą dietą ir svorio metimo planą. Šį kartą ji pristato 7 dienų dietą:
Dienos meniu sudaro:
1300-1500 kalorijų
30 proc.baltymų;
20 proc. riebalų;
50 proc. angliavandenių.
1 diena
7.00–9.00 Pusryčiai: grikių košė (galima rinktis košę su keptomis daržovėmis) – 200 g.
11.00–12.00 Užkandis: jūros dumblių salotos (galima rinktis salotas su kiaušiniu, kalmarais ar daržovėmis) – 150 g.
14.00-15.00 Pietūs: burokėlių barščiai – 250 g, virta liesa mėsa – 50 g, rauginti kopūstai – 150 g.
16.00–17.00 Popietinis užkandis: jogurtas – 150 g.
19.00 Vakarienė: folijoje kepta lašiša ar kita žuvis su daržovėmis – 250–300 g
Prieš miegą: kefyras 2,5% – 250 ml.
dieta" width="1920" height="1280" />
2 diena
7.00–9.00 Pusryčiai: vandenyje virti avižiniai dribsniai 200 g + sviesto gabaliukas, šaukštelis. medaus, 1 šaukštas razinų (20-30 g).
11.00–12.00 Užkandis: burokėlių, slyvų ir graikinių riešutų salotos, pagardintos grietine – 150 g. 14.00-15.00 Pietūs: neriebi virta mėsa – 100 g, daržovių troškinys – 200 g, daržovių salotos (agurkas, kopūstai, žolelės) – 150 g.
16.00–17.00 Popietinis užkandis: 30 gramų sūrio, žalioji arba žolelių arbata.
19.00 Vakarienė: vištienos krūtinėlė – 100 g, troškintos ar keptos daržovės (brokoliai, žiediniai kopūstai) – 200 g.
Prieš miegą: kefyras arba pienas (nuo 1 iki 2,5% riebumo) – 250 ml.
3 diena
7.00–9.00 Pusryčiai: sorų košė su moliūgais (galima pagardinti razinomis ar džiovintais abrikosais) – 200 g, gabalėlis sviesto.
11.00–12.00 Užkandis: vaisių salotos (2–3 rūšių vaisiai, pagardinti šaukštu jogurto ar grietinės) – 200 g.
14.00–15.00 Pietūs: vištienos krūtinėlė – 100 g, virti ryžiai (geriausia – rudieji) – 150 g, daržovių salotos – 200 g.
16.00–17.00 Popietinis užkandis: varškė (iki 5% riebumo) – 150 g, 1 valgomasis šaukštas grietinės (10–15 proc. riebumo).
19.00 Vakarienė: Graikiškos salotos su neriebiu sūriu – 300 g.
Prieš miegą: kefyras – 250 ml.
4 diena
7.00–9.00 Pusryčiai: plakta kiaušinienė iš 2 kiaušinių, agurkas + žalumynai.
11.00–12.00 Užkandžiai: žalioji / žolelių arbata + sumuštinis su sūriu arba lengvai sūdyta žuvimi (rinkitės viso grūdo arba bemielę duoną).
14.00-15.00 Pietūs: grybų sriuba – 300 g, daržovių salotos (kininiai kopūstai, žalumynai, agurkas, moliūgų sėklos) – 150 g.
16.00–17.00 Popietinis užkandis: virtų burokėlių salotos su slyvomis ir graikiniais riešutais, 1 šaukštelis grietinės – 150 g.
19.00 Vakarienė: kepta arba troškinta žuvis – 100 g, keptos daržovės – 200 g
Prieš miegą: greipfrutas.
5 diena
7.00–9.00 Pusryčiai: varškė (iki 5% riebumo) su cinamonu, jogurtu ar grietine, galite pridėti 1 šaukštelį medaus – 200 g.
11.00–12.00 Užkandis: vaisiai – 250–300 g.
14.00-15.00 Pietūs: liesa virta mėsa – 100 g, troškintos daržovės – 200 g, daržovių salotos – 200 g.
16.00–17.00 Popietinis užkandis: riešutai (rinkitės mėgstamus – tai gali būti migdolai, graikiniai riešutai, anakardžiai, lazdyno riešutai, ir t.t.) 30–40 g.
19.00 Vakarienė: grietinėje troškinti kalmarai – 200 g, kininiai kopūstai – 50 g.
Prieš miegą: apelsinas.
6 diena
7.00–9.00 Pusryčiai: omletas su daržovėmis – 250 g.
11.00–12.00 Užkandis: datulės – 30–50 g, puodelis žaliosios ar žolelių arbatos.
14.00-15.00 Pietūs: virta jautiena – 100 g, troškinti kopūstai – 200 g, agurkų ir salierų salotos – 150 g.
16.00–17.00 Popietinis užkandis: pomidorų salotos su svogūnais ir raudonaisiais pipirais, pagardintos alyvuogių aliejumi – 150 g.
19.00 Vakarienė: orkaitėje keptos daržovės su vištienos krūtinėlė – 300 g.
Prieš miegą: 1–3% riebumo jogurtas (be saldžių priedų) – 200 g.
7 diena
7.00–9.00 Pusryčiai: varškė – 200 g, medus, grietinė ar uogienė (1 šaukštelis).
11.00–12.00 Užkandis: žalioji arba žolelių arbata, juodasis šokoladas (ne mažiau 75% kakavos) – 25–30 g.
14.00-15.00 Pietūs: žirnių sriuba – 250 g, ruginė duona – 30-50 g, daržovių salotos – 200 g.
16.00–17.00 Popietinis užkandis: balta mišrainė – 150 g.
19.00 Vakarienė: su daržovėmis troškinti grybai – 250 g.
Prieš miegą: kefyras – 250 ml.