Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Marinuoti agurkai su česnaku: pasiruoškime vitaminų žiemai!

Marinuoti agurkai su česnaku išliks traškūs ir skanūs net ir po kelių savaičių ar po kelių mėnesių. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, o rezultatas yra tiesiog fantastiškas!

Jums reikės:

Agurkų

Česnakų

Svogūnų

Krapų

Druskos

Cukraus

Acto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Geriausia rinktis nedidelius jaunus agurkus – pernokusios daržovės neužtikrins tokio gero skonio.

Nuplaukite agurkus ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais puslankiais. Smulkiai supjaustykite krapus.

Reikės maždaug 200 g česnako, bet jei norite aitresnio skonio, česnako kiekį galite padidinti iki 250 g (250 g česnako – tai maždaug 5 šios prieskoninės daržovės galvutės).

Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite arba išspauskite.

Įpilkite puodelį cukraus, 4 šaukštus druskos ir supilkite 150 ml 9% acto. Gerai sumaišykite ir laikykite šaldytuve 5 – 8 valandas (arba per visą naktį).

Stiklainius, kuriuose laikysite paruoštus agurkus, pakaitinkite mikrobangų krosnelėje (indai turi būti karšti ir sausi). Sudėkite paruoštus agurkus į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Jei nenorite laukti žiemos, agurkus galite valgyti jau po 12 valandų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---