Baravykai yra miško karaliai! Jų skonis yra labai vertinamas virtuvėje, be to, šeimininkės žino daugybę receptų, kaip juos panaudoti. Tačiau norint gauti šių skanių grybų krepšį, reikia gana daug laiko praleisti miške. Šiandien atskleisime, kaip baravykus užsiauginti namuose!
Baravykai ne tik miške
Galite patys auginti baravykus savo sode ar vazonėlyje ant palangės, ar balkone. Patikėkite, tai nereikalaus daug darbo ir pastangų. Jums tiesiog reikia būti kantriems.
Sekite mūsų nurodymus ir po kurio laiko džiaugsitės skaniais baravykais!
Ingredientai:
- Du dideli, seni baravykai;
- 50 gramų šviežių mielių;
- Keturi litrai vandens (lietaus vanduo būtų labai gerai).
Grybus sumalkite mėsmalėje (prieš tai jų neplaukite). Sudėkite juos į didelį indą, įpilkite mielių ir vandens. Išmaišykite, uždenkite audiniu ir palaikykite tamsioje vietoje maždaug dvi savaites. Po šio laiko įpilkite dar dešimt litrų vandens. Gautą mišinį pilkite ten, kur norėtumėte, kad augtų grybai.
Dirvožemis
Ši dalis yra tik pusė darbo. Verta sudaryti tinkamas sąlygas grybams augti, todėl į puodą ar gėlių vazoną įmeskite keletą spyglių, sausų lapų ar supuvusios žievės. Esant tinkamoms sąlygoms, grybų dygimo galite tikėtis jau po dviejų savaičių.
Tikimės, kad jums pavyks užsiauginti skanius baravykus!