Tiesą sakant, išsirinkti gerą, aukštos kokybės, skanų arbūzą nėra lengva. Deja, per tam tikrą laiką apie arbūzus susiformavo keli mitai ir klaidingos nuomonės, kurios daro žalą, o ne padeda. Todėl geriausia paklausyti ūkininko patarimų!
Mitai apie arbūzą
Pirma ir svarbiausia klaidinga nuomonė apie vaisiaus brandą yra kotelis. Arbūzas gali būti gana saldus ir visiškai prinokęs net ir su vis dar žaliais koteliais. Antras klaidingas požiūris yra tas, kad brandą tariamai lemia šviesios arba tamsios dėmės, susidarančios toje vietoje, kur arbūzas gulėjo ant žemės, dydis. Iš tiesų dėmė nieko nesako apie arbūzo prinokimą ir saldumą. Viskas, ką ji gali pasakyti, yra tai, ar minkštas ir purus buvo dirvožemis.
Patarimai, renkantis arbūzą
Rinkdamiesi arbūzą turėtumėte atkreipti dėmesį į visiškai kitus dalykus. Visų pirma, svorį. Prinokęs arbūzas bus sunkus. Pernokę vaisiai pradeda glebti, todėl jų masė mažėja. Antra, reikia patikrinti žievę. Prinokę vaisiai turėtų būti visiškai glotnūs. Bet koks šiurkštumas yra nesubrendimo požymis. Trečias svarbus dalykas yra garsas, girdimas pabeldus į arbūzą. Jei girdite aidą, vadinasi, arbūzas prinokęs.
Išsamiau žiūrėkite vaizdo įraše:
Ant grotelių keptas arbūzas. Dieviško skonio lengvas desertas!
desertas!" />
Šiandien mes sužinosime, kas yra keptas arbūzas. Kiek įdomus šis receptas? Ar tai tiesiog keistas ekstravagantiškų kulinarijos specialistų išradimas? Mes rekomenduojame pabandyti jį kepti keptuvėje ar grilyje. Jūs arba įsimylėsite jį, arba smagiai praleisite laiką!
Keptas arbūzas
Šis receptas yra ypač geras, jei nusipirkote didžiulį arbūzą, ir jis pasirodė nelabai saldus. Pirma, panaudosite produktą, kurio niekas nenori valgyti, ir antra, padarysite jį saldesniu.
Žemiau pateikiamas ingredientų kiekis yra 2 dideliems gabalėliams. Tai yra tuo atveju, jei pirmiausia norėsite pasidaryti nedidelę porciją, kad galėtumėte patys susipažinti su nauju desertu.
Jums reikės:
- 2 riekelių arbūzo
- 1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo
- 80 g cukraus pudros
- 30 g sviesto
- 1 puodelio ledų
- 3-4 graikinių riešutų
Gaminimas:
Arbūzą reikia atpjauti, kad būtų maždaug 2 cm storio žiedas. Tada nupjaukite žievę, kad turėtume kvadratinį arbūzo gabalą.
Perpjaukite įstrižai. Taip gausite 2 arbūzų trikampius, kuriuos kepsite.
Dabar turite pašalinti drėgmės perteklių nuo jo paviršiaus. Tam puikiai tinka popieriniai rankšluosčiai.
Kol arbūzas šiek tiek džiūsta, paruoškite mišinį. Krakmolą ir cukraus pudrą gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę ir ant jos ištirpinkite gabalėlį sviesto. Tada sumažinkite šilumą iki vidutinės. Arbūzą reikia labai atsargiai apvolioti krakmolo mišinyje. Jūs netgi galite lengvai įspausti mišinį į jo paviršių.
Apkepę vieną arbūzo riekelės pusę, ją apverskite. Tai turėsite padaryti keletą kartų, kas 2-3 minutes. Tai sukurs traškią plutą.
Keptas arbūzas iš išorės turėtų turėti kietą karamelės plutą. Ant viršaus uždėkite paprastų vanilinių ledų ir pabarstykite smulkintais riešutais. Skanaus!
Svečiai tikrai bus nustebinti tokio deserto. Ir dar labiau juos nustebins tai, kad šis patiekalas yra labai skanus. Dėl to rūgštus arbūzas tampa sultingu desertu su saldžia karamele.