Šis vasariškas desertas tiesiog neturi jokių konkurentų: išbandykite patys ir pasidalinkite šiuo receptu su draugais. Tokį pyragą norėsite kepti dar ir dar kartą, todėl rekomenduojame vaisių užsišaldyti ir žiemai.
Jums reikės:
Tešlai:
250 g miltų;
Šaukštelio kepimo miltelių;
50 g cukraus;
100 g sviesto;
3 kiaušinių trynių.
Kremui:
1 šaukšto miltų;
1 šaukšto krakmolo;
250 ml pieno;
50 g cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Taip pat reikės:
225 g mėgstamų vaisių;
Tešlos patepimui: 4 šaukštų cukraus, 4 kiaušinių baltymų ir 0,5 šaukšto krakmolo.
Kaip gaminti?
Į dubenį supilkite 200 g išsijotų miltų ir sudėkite pjaustytą sviestą. Viską sumaišykite rankomis iki vientisos masės.
Supilkite kiaušinių trynius, cukrų ir kepimo miltelius.
Suberkite likusius miltus, ir viską gerai išmaišykite. Jei tešla atrodys pernelyg kieta, įpilkite šiek tiek vandens.
Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi.
Iškočiokite tešlą, perkelkite į kepimo formą.
Lengvai užspauskite tešlos kraštus.
4 kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi. Pamažu pilkite krakmolą, ir toliau plakite. Gauta mase ištepkite tešlą.
Sudėkite šaldytus vaisius.
Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje (apie 40 minučių). Jei pyragas ima tamsėti, uždenkite folija.
Sumaišykite kremo ingredientus, viską gerai išplakite (gauta masė turėtų priminti tirštą grietinėlę).
Kai pyragas atvės, perpjaukite jį pusiau, ir sluoksniuokite tepdami gautą masę.
Skanaus!