Tikime, kad eilinis bulvinių blynų receptas nieko nebenustebintų, tad pristatome unikalų ir neįprastą receptą. Šie blynai nepaprastai skanūs, purūs ir minkšti.
Ingredientai:
- 1 kg miltų;
- 4 šaukšteliai druskos;
- 1 kiaušinis + 1 trynys;
- 2 šauktai aliejaus;
- 42 g šviežių mielių;
- 1 šaukštas cukraus;
- 500 ml pieno;
- 250 g sviesto;
- 5 didesnės bulvės.
Metodas:
pirmiausia paruoškite mieles. Sudėkite jas į šiltą pieną ir įdėkite cukraus.
Tuomet išsijokite miltus, sudėkite druską, kiaušinius, aliejų ir pieną su mielėmis. Išmaišykite tešlą, pamažu supilkite pieną (pieno dėkite pagal poreikį). Tešlą iškočiokite, sutarkuokite bulves ir sviestą.
Sulenkite tešlą iš šonų link vidurio ir leiskite tešlai pastovėti apie 15-20 minučių.
Pakartokite šį procesą 3 kartus, tada išvyniokite ir supjaustykite. Patepkite kiaušiniu ir dėkite pašaukite į orkaitę. Kepkite įkaitintoje iki 200° C temperatūros orkaitėje apie 25 minute.
pyragas" width="732" height="489" />
Skanaus! Tikimės, kad šis blynų receptas jums patiks!