Tikriausiai visi pasaulio žmonės gali būti suskirstyti į dvi grupes: į tuos, kurie negali gyventi be puodelio kavos, ir į tuos, kurie yra abejingi šiam gėrimui.
Tarp mano draugų yra tų ir tų. Kol jie ginčijasi, dėl to ar kava yra naudinga ar žalinga – jūs galite ramiai eiti žiūrėti filmą, valyti namus, eiti pasivaikščioti – visas pasaulis aplink juos tiesiog nustoja egzistuoti.
Galiausiai mokslininkai paaiškino bendrą vaizdą, kuris, be abejo, užbaigs daugelį ginčų ir spekuliacijų apie kavą!
Visi žino, kad šis aromatizuotas gėrimas turi kofeino, kuris turi neigiamo poveikio, jeigu kava yra geriama dideliais kiekiais.
Nepaisant to, tyrimai parodė, kad kava yra geriausias antioksidantų šaltinis pasaulyje. Šiuose gėrimuose yra daug daugiau antioksidantų nei, pavyzdžiui, špinatuose arba kopūstuose.
Tai puiki naujiena tiems, kurie negali įsivaizduoti ryto be karšto kavos gurkšnio.
Bloga naujiena yra ta, kad dar nebuvo ištirta, kaip organizmas sugeria ir naudoja šias medžiagas. Pasirodo, kad jei kūnas gauna daug antioksidantų iš kavos, tai nereiškia, kad jis gali tinkamai juos apdoroti.
Antioksidantai
Pernelyg didelis šio gėrimo vartojimas gali sukelti pilvo skausmą arba padidinti širdies susitraukimų dažnį.
Taip pat buvo įrodyta, kad kava išsiurbia kalcį iš kūno, todėl žmonės, kurie dažnai geria šį gėrimą, turėtų į maistą įdėti kuo daugiau šviežių vaisių, daržovių ir pieno produktų.
Apskritai, jei norite gerti kavą, tai gerkite ją natūralią ir ne per dideliais kiekiais.