Sekmadienis, 19 sausio, 2025

Naujausi

11 maisto produktų, kuriuos turite valgyti sulaukę 50 metų

Kuo vyresni tampame, tuo daugiau dėmesio turime skirti savo mitybai, nes maistas tiesiogine prasme padeda naujų kūno ląstelių kaupimuisi ir gali padaryti mus sveikesniais ir aktyvesniais – jei, žinoma, teisingai pasirinksite. Sudarėme sveikiausių maisto produktų sąrašą, kuriuos būtinai turėtumėte valgyti kuo dažniau – ypač jei esate vyresni nei 50 metų. Kuriuos maisto produktus vartojate?

Burokėliai

Energija, smegenų veikla, širdies sveikata – visa tai gali jums suteikti burokėliai. Be to, šioje daržovėje esančios specialiosios medžiagos gali sumažinti kraujospūdį ir išplėsti kraujagysles.

Saulėgrąžų sėklos

Jei norite išlaikyti odos jaunystę ir grožį, valgykite saulėgrąžų sėklas. Ne, tai ne pokštas: šiose sėklose yra labai daug vitamino E ir C, būtent jos padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, pagrindine senėjimo priežastimi. Įdėkite sėklų į salotas arba valgykite vienas.

maisto

Pekaninė karija

Šiuose riešutuose yra daug nesočiųjų riebalų, augalinių sterolių, taip pat specialių antioksidantų flavonoidų – ir visa tai daro juos tiesiog nepakeičiamais širdžiai. Valgykite kelias karijas – ir tai žymiai sumažins širdies ligų išsivystymo riziką.

Išrūgos

Viena iš problemų, su kuria susiduria visi vyresni nei 50 metų žmonės, yra greitas raumenų masės praradimas. Norėdami su tuo susidoroti, turite valgyti daugiau maisto produktų, kuriuose yra baltymų – pirmiausia pieno produktų. Jogurtai, kefyras, išrūgos – visa tai turėtų būti ant jūsų stalo kiekvieną dieną. Ir, žinoma, nepamirškite apie sportą!

pienas, maisto

Žalumynai

Špinatai, brokoliai, kopūstai, žaliosios salotos yra kalcio šaltinis, kurių poreikis didėja su amžiumi. Kuo senesni mes, tuo blogiau mūsų organizmas pasisavina kalcį – ir tuo daugiau mums jo reikia. Taigi, žalumynų salotos vakarienei yra puikus pasirinkimas.

Pupelės

2 tipo diabetas, didelis cholesterolio kiekis, skrandžio ligos – norint sumažinti visų šių negalavimų riziką, verta kuo dažniau valgyti pupeles. Jos turi daug skaidulų, kurių trūkumą jaučiame bet kuriame amžiuje, bet ypač po 50 metų. Taigi, valgykite pupeles ir kitus ankštinius augalus – tai skanu, malonu ir labai sveika.

maisto

Pomidorai

Ryškūs ir skanūs pomidorai padeda išvengti raukšlių. Pomidoruose yra daug likopeno – natūralaus antioksidanto, kuris apsaugo odą nuo pažeidimų ir priešlaikinių raukšlių. Taigi, pomidorus, taip pat pomidorų pastą ar sultis reikėtų valgyti dažniau.

daržovė

Grybai

51–53 metai – vidutinis menopauzės amžius. Šiuo metu daugelis moterų susiduria su padidėjusiu kaulų trapumu. Norėdami susidoroti su šiuo negalavimu, turite valgyti daug kalcio ir vitamino D, kurio yra grybuose. Taigi, grybus valgykite ne tik vasarą, bet ir žiemą, kai ypač jaučiame šio „saulės“ vitamino trūkumą.

maisto

Slyvos

Kitas produktas, labai svarbus kaulų sveikatai ir stiprumui. Penki – šeši šie vaisiai per dieną gali sėkmingai užkirsti kelią kaulų nykimui – ir džiovintos slyvos yra tokios pat naudingos, kaip ir šviežios. Valgykite!

Kiaušiniai

Jie yra naudingi bet kuriame amžiuje, tačiau po 50 metų juos reikia valgyti būtinai: reguliarus kiaušinių vartojimas padeda apsaugoti smegenų sveikatą ir išsaugoti pažinimo funkcijas senatvėje. Be to, kiaušiniai turi baltymų, reikalingų palaikyti raumenų masę. Taigi, verta pradėti savo dieną su omletu!

Keptuvės, maisto

Vynuogės

Vynuogėse yra daugiau nei 1600 naudingų medžiagų, apsaugančių širdies, sąnarių, akių ir smegenų sveikatą. O vienoje porcijoje yra tik 90 kalorijų – valgykite sveikiau!

Šie maisto produktai padės jums tapti sveikesniais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---