Bazlama yra turkiška duona. Turkai ją valgo pusryčiams su arbata, ant duonos gabalėlių uždėdami sviesto. Taip pat labai skanu valgyti bazlamą su sūriu.
Pagal klasikinį receptą turkiška duona ruošiama, naudojant mieles ir vandenį. Bet jei nedraugaujate su mieline tešla, jums patiks alternatyvus tokios duonos receptas.
Didžiulis pliusas yra tai, kad ingredientus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Nėra brangių produktų, įmantrių prieskonių. Tik paprasti produktai, kuriuos turime savo virtuvėje.
Sudėtis
- 400 g kvietinių miltų
- 250 ml kefyro
- druskos pagal skonį
- 1 šaukštelis sodos
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
GaminimasMiltus išsijokite su druska ir soda.
Užminkykite minkštą tešlą. Atsižvelgiant į kefyro konsistenciją, jo gali prireikti šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau nei 250 ml. Svarbiausia, kad tešla būtų minkšta.
Kad tešla neliptų prie rankų, sutepkite rankas augaliniu aliejumi. Tešlą padėkite į šaldytuvą 10 minučių pailsėti.
Tešlą iškočiokite į nedidelę dešrą ir padalykite ją į 5 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų blyną.
Blynus perbraukite šakute aplink perimetrą. Gerai įkaitinkite keptuvę.
Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Keptuvės nereikia tepti aliejumi. Kai pyragai kepa, juos galima sutepti sviestu.
Tik pažiūrėkite, kaip gardžiai atrodo šios duonelės!